Fényképes beszámoló a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című tudományos jubileumi konferenciáról

2023. november 28-29-én került megrendezésre a premontrei rend gödöllői megtelepedésének és iskolaalapításának 100. évfordulójának tiszteletére meghirdetetett „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című tudományos jubileumi konferencia. A kétnapos, nagyszabású eseményen 7 szekcióban összesen 25 előadást hallgathattak meg a résztvevők. Az izgalmas és tartalmas előadások témái a gödöllői premontrei rend és az általa fenntartott iskola múltját, valamint a… Tovább »

Információk, tudnivalók a november 28-29-i „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című tudományos jubileumi konferencia résztvevőinek

A konferenciát a Gödöllői Királyi Kastély Barokk Színházában tartjuk november 28-án és 29-én. A helyszín a kastély V. kapuja felől közelíthető meg gyalogosan és autóval is, a meghívón és a plakáton szereplő térkép szerint. Autóval érkező vendégeink az udvarban parkolhatnak díjmentesen. Ha valaki a főbejáraton érkezik, őt is útba igazítják a kihelyezett útjelző táblák és… Tovább »

Képes beszámoló a november 11-i gödöllői alumni-napról

November 11-én tartottuk idei őszi alumni-találkozónkat Gödöllőn. Ahogy tavaly, most is egykori diákjainkat és tanárainkat valamint családjukat vártuk erre az eseményre. A hozzátartozókkal együtt közel 150-en voltunk együtt. Az idei találkozó központi témája az épülő, január 23-án felszentelésre kerülő Premontrei Apátsági templom volt. A napot laudessel kezdtük, majd Balogh Piusz apát úr köszöntője következett. Ebben… Tovább »

Tudnivalók a november 11-i gödöllői alumni-nappal kapcsolatban

Az idei őszi gödöllői alumni-napunkat november 11-én szombaton tartjuk a Gödöllői Premontrei Apátság és a Premontrei Iskolaközpont területén. A kísérő családtagokkal együtt 150 résztvevőre számítunk szombaton. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. 9:00-tól 9:30 közt lesz regisztráció a B épület bejáratánál. (Kérjük, hogy a program csúszásának elkerülésére ne hagyjátok az utolsó pillanatra a megérkezést!) Itt… Tovább »

Gödöllői Premontrei Alumni Találkozó 2023. november 11-én

2023. november 11-én ismét alumni találkozót tartunk Gödöllőn az apátságban és az iskolaközpontban, melyre szeretettel várjuk gödöllői gimnáziumunk egykori diákjait valamint volt és jelenlegi tanárainkat. A nap központi témája az épülő apátsági templom lesz. Aki eljön, lehetősége lesz tehát az elsők között megtekinteni ezt a szép épültet. A nap programjaként pedig a templom tervezésén és… Tovább »

Premontreiek 100 éve Gödöllőn című konferencia 2023. november 28-29.

A Gödöllői Premontrei Apátság a premontrei rend gödöllői megtelepedésének 100 éves évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi időszak keretében kétnapos szakmai konferenciát rendez a rend és a gödöllői iskola történetéről a Gödöllői Királyi Kastély Barokk színházában. A konferencia programja, az előadások címei a lenti hirdetményben megtalálhatók. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, az alábbi… Tovább »

Nagykökényesi búcsú 2023.

2023. augusztus 6-án tartottuk nagykökényesi plébániatemplomunk Havas Boldogasszony-búcsúját. Az ünnepi szentmisét és a körmenetet Balogh Piusz gödöllői premontrei apát úr tartotta. Fotók: Podonyi János

Élménybeszámoló és fényképek a június 10-i családi Szent Norbert-napról

2023. június 10-én tartottuk öregdiák Szent Norbert-napi találkozónkat, melyet most, a gödöllői premontreiek letelepedésének 100 éves évfordulójára meghirdetett jubileumi időszakban a Premontrei Iskolaközpont szervezett az Öregdiák Egyesülettel együtt. A napot most is szentmisével kezdtük a Fácán soron, majd a Norbertinum előtt álló kopjafánál megemlékeztünk elhunyt tanárainkról és diáktársainkról, az Öregdiák Egyesület koszorút helyezett el Fényi… Tovább »

Tudnivalók a június 10-i öregdiák Szent Norbert-nappal kapcsolatosan

A lezárult regisztráció alapján a kísérőkkel együtt több mint 150-en leszünk együtt a június 10-i öregdiák Szent Norbert napon. Örömünkre szolgál, hogy a premontreiek gödöllői letelepedésének 100 éves évfordulójára meghirdetett jubileumi időszakban ilyen sokan leszünk ezen az összejövetelen! Tekintettel arra, hogy szombaton kevés lehetőség lesz közös hirdetésekre, az alábbiakban előzetesen összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. 9:00-kor… Tovább »

Öregdiák Szent Norbert-nap június 10-én a Premontrei Iskolaközpontban

A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk május 29-ig! Gödöllői gimnáziumunk egykori diákjait, tanárait valamint jelenlegi tanárait sok szeretettel várjuk június 10-re az öregdiák Szent Norbert-napra. Az eseményről a meghívókat elküldtük, abban a lényeges információk megtalálhatók. (Ld. lent is a dokumentumot.) Regisztrálni május 29-ig ezen az űrlapon lehet: https://forms.gle/pAoHVse3eVMHZDcR8 Az őszi Alumni-naphoz hasonlóan ezt a rendezvényt is családi… Tovább »