Sportközpont

Az ember rendezett környezete hatással van életének minden szegletére, lelki egészségére, kiegyensúlyozottságára. Az általunk gondozott terület szépen fejlődik, utakat, járdákat építettünk és újítottunk fel, közvilágítási rendszert cseréltünk, vízelvezető rendszereket építettünk. Az óvoda nagy játszókerttel bővült, az iskolaudvar befejezése is előkészítés alatt van. Közel 20.000 fát ültettünk el Gödöllőn, az apátsági területeken. A fejlesztések és építkezések során ki is kellett vágnunk fákat, de eggyel sem többet az indokoltnál. Közülük azok, amelyek alkalmasak, köztéri padok, asztalok, szobrok formájában hasznosulnak majd újra. Épül az apátsági templom, alapköveit 2022. január 24-én tettük le ünnepélyes szertartás keretein belül.

A Premontrei Iskolaközpont 2024-ben éri el a kb. 700 fős diáklétszámot. A testnevelés órák, a sportkörök és a sportegyesület számára nem elegendő a jelenlegi tornacsarnok és a szabadtéri pálya. Emellett határozott igény mutatkozik a tornacsarnok tanítási órák utáni, bárki számára elérhető használatára gödöllői és környékbeli egyesületek vagy sportbarátok részéről.

Ezeket a folyamatokat látva már évekkel ezelőtt felmerült az igény egy második tornacsarnokra, és a strand terület hasznosítása körül forgó elképzeléseinkkel végül kerek egésszé formálódtak. Az egyetemi strandot a rövid szezon gazdaságilag fenntarthatatlanná, elhelyezkedése pedig városi strandnak alkalmatlanná teszi. Tanuszodai felhasználása, megnyitása az apátsághoz és intézményihez kötődők és a környéken élők számára, a sportcsarnokkal egybeépített módon, lehetővé teszi a hosszútávú fenntarthatóságát. A diákok testnevelése úszásoktatással és vízilabdával bővül, az uszoda pedig babaúszára is alkalmas gyermekmedencével, rekreációs terekkel, korszerű hő- és légtechnikai megoldásokkal válik a környéken élők számára vonzóvá.

Az Apátság közvetlen környezetében a mostani építkezéseket követően 47 000 m2 zöldterület marad, ezen felül pedig az apátsági park közel 10 hektáros területe.

EGYH-KCP-18-P-0022   Oktatási intézmények fejlesztése     1726/2017. Korm. hat.   300 000 000 Ft