Út-, parkoló- és járda

A Fácán sorral párhuzamos utat 2019 tavaszán felújítottuk. Megújult az aszfaltburkolat, a vízelvezetés, a járda, új és korszerű parkolási lehetőségek születtek. Ezek mellett a közvilágítási rendszer is korszerűsítésre szorult. Ősszel minden lámpaoszlopot átvizsgáltunk, és szükség szerint javítottunk, a betápláló hálózattal együtt.

Örömünkre szolgál, hogy az itt lakók az utat figyelmesen, állagának megóvását szem előtt tartva használják. Ugyancsak szépen és rendezetten parkolnak a gépjárművek is, figyelve a gyalogos közlekedés biztonságára, tiszteletben tartva a járdát.

A terület még otthonosabbá, élhetőbbé tételének jegyében virágzó együttműködés látott napvilágot a Kútház Újhullámos Kávékortyolóval is.

A Takács Menyhért út szélesebb aszfaltfelületet kapott, egyúttal a járda-, közvilágítás- és vízelvezetéshiányt is pótoltuk. Ez a beruházás az egyetem és a város érdekeit is szolgálja. Barnamezős beruházás keretében új parkoló épült az iskola, az óvoda és apátsági vendégek számára. Ezzel megszűnt az óvoda és iskola átmenő forgalma a lakótelepen, és biztonságosabban hagyhatják el az épületeket az óvodások és iskolások. (2021)