Március 6-án indul a „Gödöllői Premontreiek 100 éve” jubileumi időszak

A Gödöllői Premontrei Apátság és a gödöllői Premontrei Iskolaközpont jubileumi időszakot hirdet a premontreiek gödöllői letelepedésének és iskolaalapításának 100., valamint a gimnázium újraindulásának 30. évfordulója alkalmából. A jubileumi időszak 2023. március 6-án, Fényi Ottó ny. kormányzó perjel halálának évfordulóján indul és 2024. november 29-én, Takács Menyhért prépost halálának évfordulóján zárul. Ebben az időszakban a gimnázium és az apátság számos programot és egyéb megemlékezést, ünnepséget kíván szervezni.

Az idei tanév tervezett programjai:

Március 6-án lesz a jubileumi időszak megnyitója. Délelőtt a jelenlegi diákok számára szervezünk műsort, a délutáni, azonos tartalmú ünnepségre a szülőket és egykori diákjainkat várjuk.

Április 21-én lesz Mécs László, premontrei papköltő és hat további premontrei szerzetes újratemetése a megújított és kibővített fácánosi rendi sírkertben. Ehhez kapcsolódóan kiállítás nyílik a Premontrei Auditórium galériáján.

Április 29-én rendezzük meg a Premontrei Bált, amelyre a mostani diákok szülein kívül öregdiákjainkat és egyházközségi tagjainkat is szeretettel várjuk. A bál jótékonysági rendezvény lesz, a bevételből az iskolaközpont udvarát szeretnénk kialakítani, megújítani, különös tekintettel a közösségi terekre.

Május 5-én lesz a ballagás és a kibővített iskolakertben a megújított trianoni emlékmű újraszentelése és -avatása.

Június 6-án rendezzük diákjaink számára az iskolai Szent Norbert-napot, szentmisével, Ki Mit Tud? vetélkedővel és egyéb rendezvényekkel. Június 10-én lesz az öregdiák Szent Norbert-nap, amelyet a gimnázium és az Öregdiák Egyesület szervez. Ezt is családi napnak tervezzük a novemberi Alumni-naphoz hasonlóan, de most sok-sok szabadtéri programmal.

A következő tanévben további rendezvényeket, ünnepségeket tervezünk. Többek között november folyamán az új Apátsági Templom felszentelését, november 28–29-én „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című ünnepi konferenciát neves előadókkal a Gödöllői Királyi Kastélyban, jövő februártól júniusig rend- és iskolatörténeti kiállítást a Gödöllői Királyi Kastélyban a Gödöllői Városi Múzeummal összefogva.

Az eseményekről képes beszámolót lehet majd olvasni az apátság és a gimnázium honlapján, facebook-oldalán és instagramján, és ezeken a felületeken fogjuk közzétenni a következő események meghívóit, felhívásait.

Honlapjaink:

premontrei.hu; iskola.premontrei.hu;

premontreiek100.hu

Facebook-oldalaink:

facebook.com/godolloipremontreiapatsag

facebook.com/virtutevinces