Tudnivalók a november 19-i Alumni nappal kapcsolatban

A találkozóra több mint 170 öregdiák regisztrált, 50 osztályból. A kísérőkkel, tanárokkal együtt több mint 300-an leszünk együtt! A nagy létszám miatt szükséges az időbeosztás pontos betartása és az alábbiak előzetes ismerete. Kérjük, alaposan olvassátok el!


1. Regisztráció

A regisztráció 9:00-kor kezdődik és 10:00-ig tart. A nagy létszám miatt kérjük, hogy ne az utolsó pillanatban, de még csak ne is az utolsó negyedórában érkezzetek! Gyertek már korábban, akár 9 órára, hogy egyenletes legyen az eloszlás!

Parkolni az iskola előtti új parkoló teljes területén lehet, a sorompók nyitva lesznek.

Belépés a IV. kapun keresztül történik, ez az egyetem épületének iskola felé eső hátsó sarkánál található. A regisztráció rögtön itt, a Premontrei Auditórium előterében lesz. Kérjük, hogy minden érkező jelentkezzen be itt, az Apátság egy kis ajándékcsomaggal köszönti az érkezőket.

Minden regisztrált vendég kap egy névkitűzőt, valamint átvehetitek a kísérőknek szóló névtáblákat is, erre Ti tudjátok ráírni a Veletek érkezők nevét.


2. Ruhatár

A ruhatár a B épület földszintjén található könyvtárban lesz. Diákok segítenek a kabátok felcímkézésében és elpakolásában-kiadásában. Kérjük, jelezzétek majd nekik, ha nem szeretnétek, hogy a ruhatári számot rátűzzék a kabátra, akkor más megoldást választunk.

Kisgyermekkel érkezőknek (igény szerint) célszerű lehet a gyermekek ruháját maguknál tartani, de természetesen azokat is le lehet adni!

Pénztárcát, értéktárgyat ne hagyjatok a leadott kabátban, azokért felelősséget nem tudunk vállalni!

A ruhatár használata önkéntes és ingyenes.


3. Büfé

A B épület földszintjén levő két osztályteremben (bejárattól balra és jobbra) rendezzük be a büfét, ahova a programok közti időben, ebéd utáni kávéra stb. sok szeretettel várunk Titeket! A kínálatban ásványvíz, tea, kávé és pogácsa, ropogtatnivaló szerepel.

Kérjük, hogy a büfé termeiből innivalót, ennivalót ne vigyetek ki, hogy az esetlegesen kiömlő ital, leeső morzsa ne koszoljon! (Kisgyermekesek kivételt tehetnek, de kérjük a szülőktől az odafigyelést!)

Kérjük, hogy a poharakat lehetőleg többször is használjátok (az üres pohár természetesen kivihető), ehhez filctollak rendelkezésre állnak.


4. Kisgyermekeseknek

Örömünkre szolgál, hogy sokan érkeztek gyermekeitekkel, ezért rátok és rájuk is gondoltunk.

Gyermekek számára korosztályuknak megfelelő programokat szervezünk a B épület alagsorában. Bal oldalon elsősorban a 0-4 éves gyermekeket (és szüleiket) várjuk, Ringató foglalkozásra, de lesz kézműves foglalkozás és „gyermekmegőrzés” is. A Premontrei Anyaklub anyukái foglalkoznak itt a gyermekekkel és vigyáznak rájuk. A faültetés, előadás idejére akár itt is hagyhatjátok a gyermekeket az ő gondjaikra bízva. Ha gyermeketeket egyedül hagyjátok itt, kérjük, hogy neveteket és telefonszámotokat hagyjátok meg a jelen lévő felügyelőknek!

A B épület alagsorában jobb oldalon nagyobb gyerekeknek szerveznek programot, játékokat a gimnázium cserkész diákjai.

A B épület alagsori és földszinti női mosdójában pelenkázót helyezünk el.

A B épület földszintjén jobb oldalon levő kis helyiségben (beépített egykori „box”) „Baba-Mama szobát” alakítottunk ki szoptatáshoz, altatáshoz.

Az ebédelés 12:30 és 14 óra között zajlik, de kisgyermekeseknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy már 12:00 és 12:30 között mehessetek ebédelni.


5. Programok

10:00-kor faültetéssel kezdünk, erre az iskolaudvaron kívüli területen kerül sor. Minden végzett osztály ültethet egy fát a kijelölt helyen, ehhez térképet mellékelünk majd, amit kiteszünk a regisztrációnál.

11:00-kor a B épület aulájában kerül sor Takácsné Elek Borbála igazgatónő és Balogh Piusz apát előadása az iskolában és az Apátságban megvalósult és folyamatban lévő, valamint tervezett átalakulásokról, fejlesztésekről. Kérjük, hogy időben foglaljátok el ülőhelyeiteket az aulában illetve az első emeleti folyosóra kihelyezett székeken!

12:15-kor rövid déli zsolozsmát éneklünk az aulában Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére, akinek épp az ünnepnapján fogunk találkozni.

12:30-kor következik az ebéd, az iskolaépületek bejárása valamint az épülő templom és a kibővített és megújított rendi temető megtekintése, az alábbi beosztás szerint:

 2000-2005.2006-2014.2015-2022. + tanár + 1950-51
12:00-12:30Ebéd a kisgyermekesek számára
12:30-13:00EbédIskolaTemető-templom
13:00-13:30IskolaTemető-templomEbéd
13:30-14:00Temető-templomEbédIskola


Az Alumni-napra természetesen bármilyen időpontban meg lehet érkezni és a programokba be lehet csatlakozni, ha valaki csak később tud ideérni. Kérjük, hogy aki az előadás közben érkezik, igyekezzen csendben helyet foglalni, hogy ne zavarja azt!

Az Auditóriumnál, a B épület bejáratánál és az épületen belül több helyen is tájékoztató táblákkal segítjük az eligazodást a programok és a helyszínek között.

Mindenkinek kellemes időtöltést, jó beszélgetéseket, izgalmas találkozásokat kívánunk!