Szerzetesi hosszú hétvége a Gödöllői Apátságban

2022. március 11 – 14.

Közösségünk megnyitja kapuit egy hosszú hétvége erejéig azok számára, akik kíváncsiak, miről szól a szerzetesi és papi élet. 18 év feletti, hitgyakorló katolikus férfiak jelentkezését várjuk.

A résztvevők bekapcsolódhatnak imaéletünkbe, munkánkba és szabadidős foglalkozásainkba, és megismerhetik a Premontrei Rend hagyományait és közösségünket. Érdekes, élvezetes és kegyelmekben gazdag hétvégét kínálunk, mely segíthet Isten akaratának kutatásában és a hivatástisztázásban. A részvétel díjtalan. Jelentkezni rövid személyes bemutatkozással március 1-ig: apatsag@premontrei.hu

Mire számíthatsz?


Érkezés március 11-én, pénteken délután, legjobb, ha 4 és 5 óra között. Fél hatkor vesperáson és szentmisén veszünk részt a premontrei plébániatemplomban, majd eligazítás és vacsora.
Minden étkezést biztosítunk. Ha valakinek különleges ételérzékenysége vagy sajátos igényei vannak, kérjük, előre jelezze. Ágyneműt, huzatot és kistörölközőt biztosítunk, minden szoba rendelkezik mosdóval és tusolóval. Váltásruha mellett túrázáshoz, szabadidős foglalkozáshoz megfelelő ruhát is kell csomagolni.
Amennyire csak lehet, a csendet és belső fegyelmet tartsuk meg – a legjobb, ha a hétvégére a résztvevők felkészülnek a szociális média és internethasználat mérséklésére, vagy ideálisan teljes elhagyására. A tudatos, imádságos csend segít a szerzetesi élet megismerésében, Isten hangjának hallgatásában.
Az Apátság 25 kilométerre van Budapesttől. A legegyszerűbb a vonatos vagy HÉV-vel való érkezés.
A férőhelyek száma limitált, ezért mindenkit kérünk, hogy mihamarabb jelentkezzen egy rövid személyes leírással az apatsag@premontrei.hu email címen. Jelentkezési határidő: március 1.