Josephinum

A Premontrei Női Kanonokrend által működtetett zsámbéki idősotthon, a Boldog Gertrúd Központ a Josephinum épületében hatalmas munkával csodálatosan megújult.

Josephinum (65)
A Josephinum Idősek Otthona négyszintes, az épület hasznos alapterülete összesen kétezer négyzetméter. Ötven idős ember befogadását, teljes ellátását, és további ötven személy nappali ellátását tudja biztosítani az intézmény. Az idősotthon elkészültével az intézményben húsz új munkahely is létesült.

Josepinum (98)
A Josephinum ünnepélyes átadására és megáldására 2015. október 27-én került sor. A jeles eseményen a premontrei rend vezetői mellett jelen volt Soltész Miklós államtitkár úr és Zsámbék város vezetése is. Az épületet Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök úr áldotta meg.

A Josephinum épülete a felújítás előtt és után:

Josephinum (15)

 

Josephinum_41
A teljes külső és belső felújítás része volt az épület tetőhéjazatának cseréje, külső szigetelése, valamint a tűzvédelmi nyomvonal kiépítése is.

Az idősek otthona hatalmas és látványos változáson ment keresztül kívül-belül. Az épület teljes felújítását és átalakítását a kormány 176 millió forinttal támogatta.

Josephinum (31)

 

Josephinum_39
A felújított épületben helyet kaphatott egy hatszáz fős konyha is, amely a Josephinum lakói mellett több zsámbéki intézménynek és sok családnak is biztosít napi ellátást.

Josephinum_37

 

Josephinum_38
A fenntartó szerzetesrendnek és az intézmény vezetésének a gondos ellátáson túl fontos szempont a közösség építése, a jó hangulat és a keresztény háttér. Ezt tapasztalhatják meg az itt lakó idős emberek az otthon légkörében, a gondozók figyelmes munkájában, a színes foglalkozásokban és a heti szentmisében is.

Josephinum_40
Április elején, hosszú előkészület után megtörtént a régi épületből az átköltözés, és a földszinten lakók első csoportja elfoglalhatta helyét. Május végétől az első emeletet is megnyitjuk az új lakók számára, így a beköltözés lehetősége folyamatos az otthonos, felújított épületbe.

Az intézmény szeretettel várja azon személyek jelentkezését, akik a nappali ellátásban, vagy a bentlakásos gondozásban kívánnak részesülni.

 

További információ és elérhetőségek:
http://premontreinoverek.hu/szocialiskozpont/