Gödöllői rendház

Perjelségünk nagy fába vágta a fejszéjét – rendházat építtettünk. Olyan rendházat álmodtunk meg, amely igazodik szerzetesi életünk feladataihoz és ritmusához. Az új épület és terei úgy lettek kialakítva, hogy jobban illeszkedjenek közösségünk sokrétű igényeihez.

rendhazG2

Az új rendház alsó bejárata

A háromszintes új rendház majdnem teljesen elkészült, már csak a befejező munkálatok vannak hátra az épület berendezésével és  környezetével kapcsolatban. A nyári hónapok folyamán az új helyre való átköltözés nagy része is megvalósult.

rendhazG3

Az új rendház felső szintje a terasszal

Az épületben helyet kapott a szerzetesi cellák és vendégszobák mellett, egy rendházi kápolna lelki szentélynek, megfelelő étkező és konyha a rendtársak testi táplálására. Ezek mellett irodák, közösségi terek, garázsok és raktárak segítik az életünket.

A rend jelene és múltja farkasszemet néz egymással (Az agáregyetem főépülete ugyanis premontrei rendház, gimnázium és diákotthon volt 1924-48 között.)

A régi rendház továbbra sem áll üresen, hanem visszakapta régi funkcióját, és ismét kollégiumként működik. A Norbertinum Premontrei Kollégiumot Szent Norbert napján (2015. június 6.) Gödöllőn (újra-)alapította Balogh Péter Piusz O. Praem. kormányzó perjel. Az intézmény a keresztény értékrend mentén kívánja segíteni a felsőoktatásban tanuló fiatalokat.